Instagram az ingyen reklám a vendéglátásban?

Instagram: vendégszerzés ingyen?

Helyesen, majdnem ingyen. Az tény,  hogy 21. században az emberek imádják megosztani az élményeiket egymással. Az is tuti, hogy nem szavakkal, hanem képekkel és videókkal teszik ezt. Sőt becsekkolnak az adott helyről. Melyik az a platform ami ezért jött létre? Igen eltaláltad: az Instagram.

Forrás: https://adespresso.com/blog/instagram-statistics/

Most álljunk meg egy pillanatra! Mi van akkor, ha kevés vendéged van, akkor hogyan is szerzel ingyen vendégeket az Istagarmon? Van egy rossz hírem! Sehogy. Az első lépés a marketingedben ne az Instagram legyen.

Akkor mégis miért és hogyan használjam az Instagramot? – kérdezed ezt.

Ha felépítesz egy vendéglátó vállalkozást, és elkezded reklámozni, marketingezni az üzletedet, NE hagyd ki az Instagramot mint marketing eszközt. Tedd érdekessé a vendégeidnek az üzletedet, hogy jól ,,posztolható” legyen. Ők azok, akik már bementek hozzád és már költöttek nálad pénzt. Ők azok, akik a posztjaikkal bevonzhatnak új vendégeket neked az Instagram-on keresztül. Mindezt szinte ingyen.

Hogyan érd el, hogy minél többen posztoljanak rólad Instagram-on?

  • Legyen szép, dekoratív, trendi, menő és szexi az üzleted. Nem kell, hogy tökéletes legyen, de legyen valami egyedi.
  • Csinálj egy versenyt a vendégek között, akié a legnépszerűbb poszt, vagy a legtöbb like egy hónapban azt hívd meg egy ebédre.
  • Keress egy az üzletedhez passzoló Influencert. Nem kell, hogy 100.000 követőtábora legyen. Sőt! Elég ha pár ezres a követőbázisa, mert ők legalább hitelesek. Nem azért ül be hozzád, mert fizetsz neki, hanem azért mert tényleg jól érzi magát nálad.
  • Jelenj meg Te is az Instagram-on. Akkor vagy hiteles, ha vállalod az üzletedet. Az emberek imádják, ha látják a ,,Főnököt” is.
  • Indíts véleményháborút Instagramon. Tegyél fel egy ételről 2 verziót. Döntsék el a követőid, hogy melyik legyen amit beteszel az étlapba.
  • Legyen saját hashtag-ed. Ami csak a tiéd. Kérd meg a követőidet, hogy használják a posztjaikhoz. Itt is a legjobban teljesítő posztokat jutalmazd meg.

Ez csak egy pár ötlet, de egy valódi aranybánya az Instagram vendéglátósoknak. Nélkülözhetetlen a jelenléted ezen a platformon is. Nem titok, hogy az emberek imádják a szép fotókat. Ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy nem profin marketingezed magad.

Figyelj!

Tudom, hogy akik ezt a posztot olvassák, csak kb. 15% fog konzultációt kérni tőlem. Nekik tudok segíteni, felépíteni a marketingjüket. Ők azok, akik tudatosan építik az üzletüket. Akik nem csak kinyitják az ajtót és várnak a vendégekre. - Te döntöd el, hogy köztük leszel-e.

Mátyás Sanyi

Mátyás Sanyi

(Gasztro)Marketing tanácsadó és szakértő. Pörgessük fel az üzletedet együtt.

Kiváncsi vagyok a véleményedre

Vendéglátós vagy? Vagy csak érdekel a marketing? Iratkozz fel a hírlevelemre

Ugye te sem akarsz lemaradni a legfrissebb marketing hírekről?

Close Menu