10 + 1 ingyen marketing tanács vendéglátósoknak

1.    Google Cégem regisztráció.  Ha valaki a Google Keresőben vagy a térképen rád keres, vagy hasonló üzletre akkor meg fogsz neki jelenni. Továbbá rakhatsz fel képeket és reagálhatsz a vendégek véleményére is.

2.     Instagram üzleti oldal. A leggyorsabban növekvő közösségi média felület. Ha Facebook-on jelen vagy az már egy nagy előny, de nem elég. Szeretnél több emberhez eljutni és új vendégeket szerezni? Akkor irány a közösségi média.

3.     Saját Youtube csatorna létrehozása. Egy poszt vagy egy kép a Facebook-on/Instagram-on kiváló. Sőt mindenki csinálja is. Mit szólnál ha videót is közzétennél az üzletedről.

4.     Saját blog írása. Nem kell, hogy túl hosszú legyen minden bejegyzés. Ami a lényeg, hogy a vendégei számára hasznos tartalom készüljön. Lehet ez egy különleges recept (így készítjük mi) vagy egy szuper látnivaló az üzleted környékén.

5.     Építs közösséget offline is (ők a visszatérő vendégek) ajándékkal, nyeremény játékkal, születésnapi üdvözlő lappal rengeteg lehetőség közül választhatsz.

6.     Keress partnereket. Egy másik üzlettel való együttműködés új vendégekhez vezet. Például egy fodrászat/ kozmetikai stúdió. A lényeg, hogy ne legyen túl nagy távolságra tőled.

7.     Ha már vannak törzsvendégeid akkor kérdezd meg őket a kívánságaikról.

8.     Építs email listát. Kérd el a vendégeid email címét és csinálj egy email kampányt.

9.     Csinálj reklámot a beszállítóidnak- ezzel őket és az üzletedet is reklámozod.

10.A weboldaladon mindenképp legyen egy rólam/rólunk oldal. Ide mindent írj be. Az aktuális személyzetet is. Lehetőleg fotóval. Mutatkozzatok be pár mondatban.

+1. Influencer- el való együttműködés. Hívj meg egy véleményformáló embert az       üzletedbe. Bloggerek, Instagram és Facebook vélemény vezérek. Youtube vlogger. 

Ezek az eszközök ingyenesen elérhetőek a számodra is. Ha te is szeretnél lojális törzsvendégeket és növelni szeretnéd a forgalmadat, foglalkozz a marketingel. Ne várj a vendégekre! 

                                                        

  

Mátyás Sanyi

Mátyás Sanyi

(Gasztro)Marketing tanácsadó és szakértő. Pörgessük fel az üzletedet együtt.

Kiváncsi vagyok a véleményedre

Vendéglátós vagy? Vagy csak érdekel a marketing? Iratkozz fel a hírlevelemre

Ugye te sem akarsz lemaradni a legfrissebb marketing hírekről?

Close Menu